Politika zasebnosti

Splošno

Ta politika zasebnosti se nanaša na obdelavo podatkov in osebnih podatkov, ki se zbirajo in obdelujejo pri vaših obiskih naše spletne strani www.dtl.eu.com ter nakupih na spletni trgovini, ki se prav tako nahaja na spletni strani www.dtl.eu.com in pri poslovanju z nami ter pri zaposlitvi pri nas.

Upravljavec podatkov je družba DTL, posredništvo in trgovina z rezervnimi deli, d.o.o., Frankovo naselje 68, 4220 Škofja Loka, matična št. 8506221000 in davčna št. SI 98170562, ki je registrirana pri sodnem registru Okrožnega sodišča v Kranju, z osnovnim kapitalom 7.500,00 EUR (v nadaljevanju: »družba«), ki je tudi lastnica spletne strani in spletne trgovine www.dtl.eu.com.

Odgovorna oseba družbe je direktor Dejan Rosič. Družba je dosegljiva na elektronskem naslovu dr@dtl.eu.com in na telefonski številki 00386 51 366 469.

Družba lahko skladno z dogovorom za obdelavo osebnih podatkov angažira pogodbenega obdelovalca, s katerim vselej sklene pogodbo. Na spletni trgovini www.dtl.eu.com so omogočeni nakupi izdelkov samo pravnim osebam in ne potrošnikom.

Vsi podatki o registraciji strank so shranjeni na zaščitenem strežniku, ki ni dostopen nikomur zunaj družbe. Noben podatek o registraciji se ne posreduje tretjim osebam. Družba te podatke obravnava in obravnava kot zaupne poslovne podatke samo za interno uporabo in izpolnjevanje obveznosti po sklenjenih pogodbah o nakupu izdelkov v spletni trgovini in uresničevanje pravic kupcev iz teh pogodb.

Obisk spletne strani družbe

Ob obisku spletne strani družbe se zbirajo podatki z uporabo piškotkov.

Piškotki so podatki, ki jih nekatera spletna mesta prenesejo na računalnike, s katerimi brskate po spletni strani in se uporabljajo za vodenje evidenc na številnih spletnih mestih ter omogočajo tudi osnovne funkcije, kot so navigacija po strani, dostop do varnih območij spletne strani, itd. Piškotki opravljajo različne funkcije, kot so shranjevanje vaših gesel in shranjevanje vaših osebnih nastavitev glede na določeno spletno stran (prilagojeni portali). Spletna stran lahko brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Vaš brskalnik je verjetno nastavljen tako, da sprejema piškotke. Če pa piškotkov ne želite prejemati, lahko spremenite konfiguracijo brskalnika, da piškotke zavrne. Če se odločite, da vaš brskalnik zavrne piškotke, je možno, da nekatera področja naše spletne strani in spletne trgovine, ki lahko uporabljajo piškotke, ne bodo delovala pravilno, ko si ga poskusite ogledati.

Družba lahko obdeluje podatke shranjene v datotekah Cookies, ko stranke uporabljajo spletno stran in spletno trgovino za naslednje namene:

  • prepoznavanje registriranih strank kot prijavljenih v spletno trgovino in prikaz njihove prijavljenosti;
  • beleženje izdelkov, dodanih v košarico s ciljem oddaje naročila;
  • beleženje podatkov iz oddanih naročil ali podatkov o prijavi v spletno trgovino;
  • optimizacijo uporabe strani spletne trgovine;
  • vodenje anonimnih statistik, ki prikazujejo, uporabo strani spletne trgovine.

Piškotke uporabljamo za izvajanje funkcije samodejnega prijavljanja, ki obiskovalcem omogoča obisk spletnega mesta brez vnosa imena za prijavo in gesla.

Družba vsakič, ko spletno stran obišče katerakoli oseba, zbira in shranjuje t.i. datoteko dnevnika strežnika, ki na primer vsebuje informacije o internetni povezavi za prikaz strani spletne trgovine: IP naslov, datum in čas povezave, količino prenesenih podatkov in ponudnika (podatki dostopa). Ti podatki o dostopu so anonimni in se analizirajo za zagotavljanje nemotenega delovanja spletne strani in izboljšanje naših storitev.

Družba lahko v spletni trgovini uporablja usluge:

  • Google Analytics, Universal Analytics, ki ju ponuja Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA). S temi storitvami lahko družba analizira promet v spletni trgovini. Zbrani podatki se obdelujejo kot del zgoraj navedenih storitev anonimno (to so t.i. operativni podatki, ki onemogočajo identifikacijo osebe) in služijo ustvarjanju statističnih podatkov, ki so koristni pri upravljanju spletne trgovine. Google Analytics lahko preprosto blokirate, tako da informacije o vaši dejavnosti v spletni trgovini ne bodo poslane naprej - v ta namen lahko namestite vtičnik brskalnika, ki ga ponuja Google Inc. in je na voljo tukaj: tools.google.com/....

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Uporabljeni piškotki

Vrsta Ime piškotka Trajanje Namen
Sejni ASP.NET_SessionId do konca seje omogoča delovanje spletne strani
Lastni Cekarcek_Settings 30 dni shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov
Lastni Cekarcek_Session 30 dni shranjevanje košarice za naslednji obisk
Lastni Cekarcek_UserInfo 14 dni samodejna prijava ob naslednjem obisku
Zunanji _ga, _utma, ..., _utmz do 2 leti Google Analytics statistika ogledov spletne strani

Obiskovalec lahko svojo privolitev za uporabo posameznih piškotkov kadarkoli umakne s klikom na spodnjo kljukico. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje nekaterih funkcionalnosti spletne strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

Izpolnitev obrazcev na spletni strani

  • Na spletni strani družbe je mogoče preko spletnih obrazcev za vračilo izdelkov in reklamacijskega zapisnika, poslati podatke, ki jih družba potrebuje za izvrševanje sklenjene pogodbe o nakupu izdelkov preko spletne trgovine. Prav tako je mogoče stopiti v stik z družbo preko elektronske ali navadne pošte oziroma s pomočjo telekomunikacijih virov.

Z izpolnitvijo vračila izdelkov in reklamacijskega zapisnika se zbirajo naslednji podatki, ki so lahko morda osebni podatki:

  • elektronski naslov,
  • podjetje oz. firma pravne osebe,
  • ime in priimek podpisnika,
  • telefonska številka,
  • davčna številka,
  • sporočila in morebitne priloge ter
  • drugi osebni podatki, v kolikor jih posredujete.

Družba potrebuje te podatke za izvršitev pogodbe o nakupu izdelkov in pravic kupcev, ki izvirajo iz te pogodbe, t.j. reklamacij oziroma vračil kupljenih izdelkov.

Uporaba in nakup preko spletne trgovine

Za namene uporabe spletne trgovine je potrebna registracija, pri kateri se zbirajo naslednji podatki, ki so morda tudi osebni podatki:

  • ime in priimek,
  • firma pravne osebe,
  • sedež in poslovni naslov firme,
  • elektronski naslov,
  • davčna številka.

Za oddajo naročila preko spletne trgovine ne zbiramo nobenih dodatnih podatkov. Družba poleg navedenih podatkov hrani še arhiv komunikacije s kupcem in preteklih nakupov. Navedeni podatki bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostale potrebne komunikacije s kupcem, kakor tudi za druge namene, povezane z nakupom v spletni trgovini. Družba bo pridobljene podatke tudi uporabljala za potrebe trženja izdelkov v spletni trgovini.

Pooblaščene osebe družbe, ki lahko obdelujejo osebne podatke

Osebne podatke, za katere je Družba odgovorna kot upravljavec lahko v skladu s splošnimi akti in navodili poslovodstva družbe obdelujejo le delavci, ki so znotraj družbe pooblaščeni za obdelavo osebnih podatkov.

Posredovanje in razkritje osebnih podatkov

Družba osebne podatke deli z drugimi samo, če to dovoljuje veljavna zakonodaja in ima z obdelovalcem sklenjeno posebno pogodbo o obdelavi podatkov. Družba lahko osebne podatke posreduje oziroma razkrije:

  • samo zunanjim poslovnim partnerjem, ki zagotavljajo družbi informacijski in druge storitve, ki vključujejo obdelavo podatkov (npr. gostovanje in upravljanje spletnih strani ter spletnih programov in aplikacij, vzdrževanje informacijskih sistemov, ser druge programske opreme);
  • zunanjim poslovnim partnerjem, ki za nas opravljajo obračun plač, izobraževanja, usposabljanja ter drugim strokovnim svetovalcem;
  • drugim, ki imajo za razkritje osebnih podatkov pravno podlago.

Podatke družba ne prenaša v tretje države.

Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki

Družba posamezniku, na katerega se nanašajo osebni podatki, zagotavlja pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, ki jih Družba obdeluje kot upravljavec, in sicer:

  1. pravico do obvestila o obdelavi ter o informacijah v zvezi z obdelavo, ki se zagotovi posamezniku ne glede na to, ali so osebni podatki, ki jih Družba obdeluje, pridobljeni od posameznika ali iz drugega vira;
  2. pravico do preklica privolitve, ki jo imajo posamezniki v zvezi z osebnimi podatki, ki jih Družba obdeluje na podlagi privolitve posameznika. Družba osebnih podatkov praviloma ne obdeluje na podlagi privolitve posameznikov (za obdelavo ima običajno drugo pravno podlago). Družba omogoča enostaven preklic privolitve, npr. s posredovanjem zahteve na naslov: dr@dtl.eu.com.
  3. pravico dostopa do osebnih podatkov, ki so bili zbrani v zvezi s posameznikom in jih Družba obdeluje kot upravljavec, na podlagi katere se lahko posameznik seznani z obdelavo njegovih osebnih podatkov in preveri njeno zakonitost;
  4. pravico do popravka posameznikovih osebnih podatkov. Družba popravi osebne podatke posameznika brez nepotrebnega odlašanja po prejemu obvestila ali zahteve posameznika;
  5. pravico do izbrisa in pozabe, na podlagi katere Družba brez nepotrebnega odlašanja posameznikove osebne podatke na podlagi njegove zahteve izbriše (vključno z izbrisom vseh povezav do osebnih podatkov ter kopij teh osebnih podatkov) ter jih preneha obdelovati, razen če je nadaljnja hramba posameznih osebnih podatkov posameznika potrebna za uresničevanje pravnih obveznosti družbe v skladu z veljavno zakonodajo, za namene upravičenega arhiviranja, za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov oziroma iz drugih upravičenih razlogov;
  6. pravico do omejitve obdelave, ki jo lahko uveljavlja posameznik na podlagi utemeljenih razlogov. V primeru, ko je zahteva do omejitve obdelave upravičena, se taki osebni podatki (z izjemo njihovega shranjevanja) lahko obdelujejo le s privolitvijo posameznika ali ko je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, zaradi varstva pravic druge osebe ter v drugih primerih, določenih z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: Splošna uredba);
  7. pravico do prenosljivosti podatkov, na podlagi katere ima posameznik pravico da od družbe zahteva izročitev njegovih osebnih podatkov ter pravico, da te podatke brez oviranja posreduje drugemu upravljavcu;
  8. pravico do ugovora zoper obdelavo, na podlagi katere lahko posameznik ugovarja obdelavi osebnih podatkov, povezanih z njegovim posebnim položajem.

Posameznik ima tudi možnost, da zoper odgovore ali ravnanje družbe vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS in pravico do učinkovitega pravnega sredstva zoper družbo, v kolikor posameznik meni, da obdelava njegovih podatkov krši določila Splošne uredbe ali ZVOP-2.

Posamezniku, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki jih Družba obdeluje, Družba brezplačno zagotavlja informacije ter vsa sporočila in odgovore v zvezi z njegovimi pravicami.

Način uveljavljanja pravic posameznika

Posamezniki lahko vlagajo pisne zahteve za uveljavljanje svojih pravic ter vse morebitne pritožbe v zvezi z obdelavo njihovih osebnih podatkov na naslov družbe, s pripisom: »Varstvo osebnih podatkov«.

Družba bo obravnavala in se odzvala na vsako prejeto zahtevo ali pritožbo.

Hramba osebnih podatkov

Podatki se hranijo za čas trajanja zakonitega interesa družbe, vendar ne dlje kot do časa zastaranja terjatev do kupca, na katerega se nanašajo osebni podatki, zaradi poslovne dejavnosti, ki jo izvaja družba.

Zagotovitev ukrepov za varovanje osebnih podatkov

Družba zagotavlja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi se varujejo osebni podatki ter preprečuje njihovo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo, nepooblaščeno razkritje ali dostop do osebnih podatkov, ki so poslani, shranjeni ali kako drugače obdelani. Družba ustreznost sprejetih ukrepov redno pregleduje ter sledi zadnjim varnostnim smernicam.

Izključitev odgovornosti

Družba ne odgovarja za škodo, ki bi posamezniku nastala, ker je družbi posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo nanj.

Podatki o stiku z družbo

Kakršna koli vprašanja v zvezi s to politiko zasebnosti družbe ali kako in zakaj Družba obdeluje osebne podatke, lahko posamezniki pošljejo na:

DTL, posredništvo in trgovina z rezervnimi deli, d.o.o., Frankovo naselje 68, 4220 Škofja Loka (s pripisom: »Varstvo osebnih podatkov«)
E-pošta: dr@dtl.eu.com
Telefonska št.: +386 51 366 469

Sprejem in veljavnost politike zasebnosti

Besedilo te politike zasebnosti in morebitne spremembe oziroma dopolnitve v skladu z veljavnimi predpisi in splošnimi akti družbe sprejme poslovodstvo družbe. Družba si pridržuje pravico do spremembe te politike zasebnosti kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Ta politika zasebnosti velja od 01.10.2021 in se objavi na spletni strani družbe www.dtl.eu.com.